Aamulla tai oikeastaan yöllä oli jo ihmeellinen tunne. Aamulla sitten ei mitenkään käynnistynyt, eikä huvittanut. Muutama tunti sitten soitin äitille ja hän käski heille. Menin ja siellä oli ihan sekaisin kaikki. Tyttö itki ja äiti pyöri ja piteli itkua. Otin tytön viereeni ja käskin ottaa hänen ulkovaatteet ja lähtevän ulos leikkii. Hänen kaveri oli puolta tuntia aikaisemmin hakenut ulos, Mutta ruuan takia ei ollu vielä päässyt. Nyt jätin ruuat siihen ja passitin tytön ulos, koska tiesin että hän rauhottuu sielä ja saa muuta ajateltavaa.

Autoin äitiä pakkaa tavaroita, isälle. Isällä on joku hätä mökillä. Kukaan ei oikeastaan tiä mikä. Isä on sairas ihminen ja hänen oli pakko mennä mökille, yksin.

Äiti lähti siskoni luokse ja sieltä he lähtevät isän luokse. Äiti soitti mökin naapurille, että menevät isän luokse siksi aikaa, ku he pääsevät tulemaan.

Muuta en tiä.

Kroppani käy niin ylikierroksilla, etten tiä mitä tekisin enää. Ruoka ei maita ja jos jotain suuhuni laitan, niin tulee kipuja ja huonoa oloa. TÄtä on ollu ennenkin. Asiat jää tekemättä, kun ei voimia ole tehdä.  Yöt kulkee painajaisissa ja menneisyydessä. Yritän pidätellä itkuani, ettei tyttö sitä näe ja huoolestu enempää. Yritän joka päivä jotain tehä, mutta en vaan jaksa.

EIlen istuin käsityö tuolissani, siinä ainoassa nojatuolissa, jossa on pehmusteetkin mennet jo ja jossa istuminen saa selkäni kipeeksi. Yritin tehä sukkaa, mutta kritisoin tekemääni ja heitin sen lattialle. Muutaman kerroksen sain hämis-peittoakin tehtyä, olen jo kerros 100. Yritin sitten jämälangoista väsätä kukkia, koristeeksi lapasiin tai pinneihin, mutta senkin luovutin parin kukan jälkeen. Mikään ei maistunut tai tuntunut onnistuvan. Otin Lorupussin tekeleen (neulon sen pussin langasta) ja aloin sitä tekee, puskasin tekeleen, kun olin 150 silmukkaan 3 mm puikoilla tehnyt ja varmaan n. 10 cm tehnyt. Aloitin tekee muistaakseni 100 silmukkaa sitten. lanka tykkää kritisoida mua minkä kerkee. Mutta yritän silti tehä sitä.

Pitäisi jotenkin päästä taas juonen päästä kiinni tähän elämiseen.