Sellainen calometri, tai mikä sitten onkin. Ohuesta kotiväkilangasta

Tyttö otti osaa sunnuntaina läheisellä nuorisotalolla piirustuskilpailuun, ekan kerran elämässä. Eilen puhelimeni soi ja kerrottiin että hän on palkinnon voittanut. Voi sitä tytön riemua. Heti kun saan sen piirustuksen, tulen näyttää sen.

Eilinen päivä oli tuskaa, selkäni on alkanut oireilee taas pahasti. Välillä on ihan ok olla, mut eilenkin oli tuskaa istua tai maata. Kivut lähti, kun seisoi. Onneksi sitten se helpotti samalla tavalla kun tulikin, yhtäkkiä.

Eilen kävin ja aloitin sen ompelukurssin. En mä siellä mitään isoja hääpukuja tee, joten ihan turhaa sellaisia alkaa odottelee. Tutustun ompelukoneen ihmeelliseen maailmaan. Eilen piirtelin kaavoja vaan ja nyt on viikko aikaa ettiä sopivaa kangasta, lankaa ja muita tarvikkeita.

Piirsin yksinkertaisen nallen, aika isonkin. Siinä ei tarvi kun 2 kappaletta ommella, mutta haastavaa siitä on ne jyrkät mutkat, kun tarvii opetella mutkiin tehä ne leikkuut ym.

Toinen mitä löysin vanhasta sk lehdestä, taisi olla 2006 marras-joulukuun numerosta. Siel oli ihan söpöt tossut/sukkien ohje.

Sitten oli luokan seinällä pupun ohjeet. Siinä oli valmiiksi jo tehty yks pupu. Epäilen pupun kaavan jo netissä olevan, sillä samantapainen pupu tuntuisi jonkun blogis jo olevan ja hänen sieltä kerran ainakin yrittäneen kopioida, mutta aina olen puolikkaita tuloksia saanut. En osaa tulostinta säätää. Blogia en muista nimeltä, koska en ole siellä kai pitkään aikaa käynyt. Harmi.

Nyt ois 3 päivää rauhaa, tosin pyykkivuoro alkaa 3½ tunnin päästä. Muuten siis ihan rauhassa saa olla. Äiti tuo kypsää broileria mulle ja ajatus olisi kokeilla tehä siitä kanaviilokkia, muistatko kun koulussa oli semmoista, nam!

Sit kerron vaan semmoisen jutun, että vaikka olenkin tytön äiti, niin haluan kehua häntä jossain. Maanantaina johonkin aikaa tänne blogiin tulee melko tuore kuva (elokuussa) tytöstä. Mä en ole kuvaa ottanut, eikä sitä ole missään studiolla otettu. Tyttö oli laivalla tossa ja siellä oli joku ottanut kuvan ja sai sen sitten kotiin. Otin kuvasta kopion ja laitoin kukkroonkin jo. Musta se ainakin on hieno. Äitini haluaa siitä ison kuvan seinälle, ja kyl sellainen mullekin kelpaa.

Mutta eipä tässä tämän ihmeempää sitten tälle hetkelle. Nauttikaa viikonlopusta ja olkaa terveitä. Täällä ainakin tänään on kaikki sääilmiöt ollu, vaikka ei ole viel kello puolta päivää. On myrskynyt, tullu rakeita, satanut kaatamalla ettei viemärit ole vetänyt, on ukkostanut ja salamoinut ja nyt on melko tyyntä ja aurinko paitaa. En ymmärrä, mut ei mun tarvii...